PTE KPVK Együttműködés

Innovációs és tehetséggondozási programok megvalósításáról kötöttünk együttműködési megállapodást

Egyetem

A projekt megvalósítandó alapötlete, hogy alapítványunk létrehoz egy együttműködést a tanárok továbbképzéseinek finanszírozására.

A PTE KPVK által már akkreditált pedagógus továbbképzéseket egyfajta ösztöndíjas rendszerrel díjmentessé teszi azon pedagógusok számára, akik vállalják, hogy díjmentes magánórák keretében rendszeresen tehetséggondozási
tevékenységet végeznek.

A projekt kedvezményezett célcsoportja első sorban a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tehetséges, Dunaújvárosban tanuló középiskolás diákok, akik egy vagy több tárgyból a szaktanári javaslat alapján érdemesek a projektben való részvételre.

A másodlagos célcsoportja azon tanárok köre, akik Dunaújvárosban vagy a városkörnyéki középiskolákban aktívan tanítanak és a PTE KPVK tehetséggondozási képzésein Dunaújvárosban ingyenesen részt vesznek, cserében vállalják egy vagy több diák egy éven át tartó tehetséggondozását.

A projekt kísérleti jelleggel jön létre, melynek fő célja a tehetséggondozás fejlesztése. A sikeres együttműködéshez az eszközforrást, valamint a helyszínt az Innopark Nonprofit Kft. biztosítja Dunaújvárosban.

Az együttműködés tervezett időtartama 2022. év augusztusától 2023. év júliusáig tart, sikere esetén közös cél, a jó gyakorlattá fejlesztés, illetve a földrajzi kiterjesztés lenne. Bővebb információért olvassák el a Pécsi Tudományegyetem közleményét is.